Clasa 10

Tema Nr. 1 – Determinarea lui g(gx, gy, gz) prin metoda directă și metode indirecte cu precizia de cel puțin două cifre semnificative cu ajutorul senzorilor digitali PASCO-SUA

Prezentare PPT

Suport didactic

Foi de răspuns

§1 Măsurarea intensității câmpului gravitațional terestru 3D (accelerației gravitaționale terestre, altitudinii și înclinării) cu ajutorul senzorilor digitali wireless PASCO-SUA și verificarea relației g(gx, gy, gz)

Măsurarea intensității câmpului gravitațional. (verificarea relației …; înclinarea …; funcții trigonometrice …; panta de înclinare …; incertitudine …; analiză și interpretare a rezultatelor experimentale) SECVENȚA 1.

Date experimentale PS-3202
Date experimentale PS-3216
Date experimentale PS-3223

Măsurarea intensității câmpului gravitațional. (verificarea relației …; înclinarea …; funcții trigonometrice …; panta de înclinare …; incertitudine …; analiză și interpretare a rezultatelor experimentale) SECVENȚA 2.

Date experimentale altitudine
Date experimentale 4 cifre semn

§2 Determinarea intensității câmpului gravitațional terestru cu ajutorul senzorului digital wireless de Forță și Accelerație PS-3202 prin echilibrul forțelor în aer folosind greutăți marcate

Aplicarea GRAVITAȚIEI TERESTRE prin echilibrul forțelor în aer pentru determinarea intensității câmpului gravitațional cu ajutorul senzorului digital de forță și ansamblu de greutăți marcate (prin metodă numerică și grafică) măsurând forța de greutate a încărcăturii.

Date experimentale
Date experimentale
Date experimentale

§3 Determinarea accelerației gravitaționale terestre cu ajutorul senzorului digital wireless de Forță și Accelerație PS-3202 folosind pendulul gravitațional

Investigarea mișcării periodice oscilatorii a pendulului gravitațional și stabilirea condițiilor experimentale care influențează precizia și numărul de cifre semnificative la determinarea accelerației gravitaționale terestre în condiții de laborator ca funcție de lungimea pendulului, unghiul deviației maxime și altitudine. Stabilirea modului în care unghiul deviației maxime afectează oscilația armonică și numărul de cifre semnificative a rezultatului final (perioada și frecvența oscilațiilor; accelerația gravitațională).

Date experimentale

§4 Determinarea accelerației căderii libere cu ajutorul senzorului digital wireless de mișcare PS-3219

Determinarea accelerației căderei libere în câmp gravitational terestru cu ajutorul senzorului digital wireless de mișcare PASCO-SUA cu Obiecte în cădere liberă și Modul în care rezistența aerului afectează obiectele care cad. A scoate în evidență periodicitatea vibrațională de influență a ”pernei de aer” de sub obiectele mai mari aflate în cădere liberă.

Date experimentale
Date experimentale

§5 Determinarea accelerației gravitaționale cu ajutorul senzorului digital wireless de accelerație PS-3223 la mișcarea căruciorului pe plan înclinat (Măsurand accelerație;  și *) poziție și viteză, Legea conservării Energiei)

Determinarea acceleraţiei gravitaţionale prin metoda numerică și metoda grafică din mişcarea pe plan înclinat.

Date experimentale
Date experimentale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *