§1 Măsurarea intensității câmpului gravitațional terestru 3D (accelerației gravitaționale terestre, altitudinii și înclinării) cu ajutorul senzorilor digitali wireless PASCO-SUA și verificarea relației g(gx, gy, gz)
Măsurarea intensității câmpului gravitațional. (verificarea relației …; înclinarea …; funcții trigonometrice …; panta de înclinare …; incertitudine …; analiză și interpretare a rezultatelor experimentale) SECVENȚA 1.
§2 Determinarea intensității câmpului gravitațional terestru cu ajutorul senzorului digital wireless de Forță și Accelerație PS-3202 prin echilibrul forțelor în aer folosind greutăți marcate
Aplicarea GRAVITAȚIEI TERESTRE prin echilibrul forțelor în aer pentru determinarea intensității câmpului gravitațional cu ajutorul senzorului digital de forță și ansamblu de greutăți marcate (prin metodă numerică și grafică) măsurând forța de greutate a încărcăturii.
§3 Determinarea accelerației gravitaționale terestre cu ajutorul senzorului digital wireless de Forță și Accelerație PS-3202 folosind pendulul gravitațional
Investigarea mișcării periodice oscilatorii a pendulului gravitațional și stabilirea condițiilor experimentale care influențează precizia și numărul de cifre semnificative la determinarea accelerației gravitaționale terestre în condiții de laborator ca funcție de lungimea pendulului, unghiul deviației maxime și altitudine. Stabilirea modului în care unghiul deviației maxime afectează oscilația armonică și numărul de cifre semnificative a rezultatului final (perioada și frecvența oscilațiilor; accelerația gravitațională).

§4 Determinarea accelerației căderii libere cu ajutorul senzorului digital wireless de mișcare PS-3219
Determinarea accelerației căderei libere în câmp gravitational terestru cu ajutorul senzorului digital wireless de mișcare PASCO-SUA cu Obiecte în cădere liberă și Modul în care rezistența aerului afectează obiectele care cad. A scoate în evidență periodicitatea vibrațională de influență a ”pernei de aer” de sub obiectele mai mari aflate în cădere liberă.